Tips hoe je sneller en verantwoordelijk bruinen onder de zonnebank

In dit artikel vind je vijf tips om op een snellere en verantwoorde manier bruin te worden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze tips slechts suggesties zijn en dat je altijd moet letten op je eigen huid en hoe deze reageert op producten en blootstelling aan de zon.

 

Houd regelmaat aan in het zonnen

Je kunt een mooi egaal tintje krijgen en behouden door regelmatig een bezoekje aan de zonnebank te brengen. Zorg ervoor dat er steeds ongeveer dezelfde tijd tussen jouw zonsessies zit, zodat je je huid niet te veel blootstelt aan UV-licht en toch een sunkissed uitstraling krijgt. Afhankelijk van je huidtype is eens in de twee weken zonnen prima en verantwoord. Als je vaker wilt zonnen, zorg dan dat er minimaal 48 uur rust tussen de zonsessies zit voor een minimaal herstel van je huid.

 

Gebruik de juiste producten

Het gebruik van goede producten is belangrijk om je huid te beschermen. Smeer jezelf in met een goede paraffinecrème in plaats van de zonnebrandcrème die je gebruikt op het strand. Deze crème zorgt voor de juiste hydratatie, wat ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt. Bronzers in de producten zorgen voor een diepere en dus langere bruining. Wij hebben een ruim assortiment aan bruiningscrèmes van Devoted Creations.

 

Scrubben is essentieel

Een goede tip om sneller bruin te worden, is door je huid grondig te scrubben, bijvoorbeeld een dag voordat je een bezoek brengt aan de zonnestudio. Door te scrubben worden dode huidcellen verwijderd die het bruiningsproces vertragen. Het is belangrijk om je huid een dag van tevoren te scrubben, zodat deze kan herstellen voordat deze wordt blootgesteld aan de zonnestralen.

 

Gebruik aftersun na het zonnen

Aftersun heeft een verkoelende en herstellende werking op je huid na blootstelling aan de zonnestralen. Door aftersun te gebruiken, voorkom je dat je huid snel gaat vervellen en kun je dus langer genieten van je bruine tintje.

 

Bouw het zonnen rustig op

Vooral na de koude wintermaanden is je huid niet veel UV-straling gewend. Om te voorkomen dat je verbrandt, is het belangrijk om het zonnen rustig op te bouwen. Ga niet meteen te lang onder de (sterkste) zonnebank liggen, maar geef je huid de tijd om te wennen en te herstellen.

 

Als je geen ervaring hebt met zonnen en benieuwd bent naar jouw huidtype en de beste zonmogelijkheden voor jou, kom dan langs in een van onze zonstudio’s.

verantwoordenlijk-zonnen-scrub