Do’s voor zonnebanken

Bepaal uw huidtype

Niet alle huidtypes reageren op dezelfde manier op de zon. Het is belangrijk om uw huidtype te kennen voordat u onder de zonnebank gaat. Er zijn vier verschillende huidtypen, elk met verschillende kenmerken en behoeften.

 

Laat een persoonlijk zonadvies opstellen

Onze opgeleide zonneconsulentes kunnen u een persoonlijk zonadvies geven op basis van uw huidtype en uw doelstellingen. Ze kunnen u vertellen hoe vaak u onder de zonnebank moet gaan en hoe lang u moet zonnen om uw gewenste resultaat te bereiken. Neem hier contact op voor je vragen of kom langs in een van onze zonnestudios. 

 

Vraag hoe de zonnebank werkt

Onze zonneconsulentes leggen u graag uit hoe onze zonnebanken werken en hoe u ze naar uw persoonlijke voorkeur kunt instellen.

 

Bouw uw kleurtje geleidelijk op

Begin met een instap zonnebank en een korte zontijd en bouw dit langzaam op. Als u dit verstandig doet, krijgt u een mooie kleur die langer zichtbaar blijft.

 

Scrub uw huid voor het zonnen

Door te scrubben vóór uw zonbezoek verwijdert u dode huidcellen, waardoor uw huid egaal en zacht wordt en uw kleurtje stralender tevoorschijn komt.

 

Gebruik een zonnebankcrème

Gebruik een pre-sun om uw huid goed te hydrateren. Zonnecosmetica kan ervoor zorgen dat u mooier, sneller en langer bruin wordt. Zonnebankcrèmes kan je aanschaffen tijdens een bezoek bij een van onze zonnestudios.

 

Bescherm uw ogen met een UV-bril

Bescherm altijd uw ogen met een UV-bril. Tijdens het zonnen onder de zonnebank raden we u aan een UV-bril te dragen.

 

Gebruik aftersun

Verzorg uw huid na het douchen met een vocht inbrengende crème of lotion om uitdroging en versnelde veroudering van de huid te voorkomen.

 

Douchen na het zonnen is prima

De bruine kleur ontstaat ín uw huid en niet óp uw huid. Dus ga lekker douchen na het zonnen als u hier zin in heeft!

 

Luister naar uw lichaam

Als uw huid prikt of jeukt, ga dan onder de zonnebank vandaan. Neem de signalen van uw lichaam serieus! Als u een huidaandoening heeft, vraag dan altijd eerst een arts om advies.

 

 

 

Zonnebank
Zonnestudio Hillegersberg

Dont’s voor zonnebanken

Snel naar de zonnebank voor je vakantie

Bij het gebruik van de zonnebank moet je, net als in de buitenzon, je kleurtje langzaam opbouwen voor een gezonde en langdurige teint.

 

Cosmetica, make-up of parfum onder de zonnebank

Cosmetica, make-up of parfum kunnen in combinatie met UV-licht huidirritaties veroorzaken. Verwijder daarom altijd make-up, laat je parfum achterwege, of was je cosmetica eraf voordat je gaat zonnen. Dit kan bij ons in de zonnestudio.

 

Te veel zonnen

Ga niet vaker dan 50 keer per jaar onder de zonnebank. Voor lichtere huidtypes ligt dit aantal nog lager. Laat je huid ook altijd voldoende tijd hebben om te herstellen van je vorige zonsessie.

 

Zonnebrandcrème onder de zonnebank

Je hoeft onder de zonnebank geen zonnebrandcrème te gebruiken. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank. De hoeveelheid licht is afgestemd op je huidtype, waardoor bescherming niet nodig is.

 

Zonnen met sproeten, pigmentvlekken of grote moedervlekken

Als je abnormale pigmentvlekken hebt, laat dan eerst een arts naar de vlekken kijken en advies geven over zonnen en de zonnebank.

 

Zonnen met huidtype 1

Mensen met huidtype 1 verbranden heel snel en worden helaas niet bruin. Daarom is de zonnebank niet geschikt voor hen.

 

Zonnen bij kans op huidkanker

Als er in je familie huidkanker voorkomt, is het niet verstandig om onder de zonnebank te gaan. Zorg in dat geval ook dat je jezelf beschermt tegen de buitenzon.

 

Zonnebank en medicijnen

Er zijn bepaalde medicijnen die je niet kunt combineren met een zonnebank. Kijk daarom eerst in de bijsluiter van je medicijnen of dit wordt afgeraden.

 

Zonnebank onder de 18 jaar

Als je jong bent, is je huid nog volop in ontwikkeling en daardoor kwetsbaarder voor beschadiging door verbranding. Daarom wordt het gebruik van de zonnebank onder de 18 jaar afgeraden.

 

Zonnen als je verbrand bent

Als je net verbrand bent, kun je beter niet onder de zonnebank gaan. Verzorg je huid goed met een aftersun en laat de huid eerst volledig herstellen voordat je weer gaat zonnen.