Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt bij de opname van calcium en de ontwikkeling van botten. Het kan ook bijdragen tot een goede algemene gezondheid.

Vitamine D wordt geproduceerd door de werking van zonlicht op je huid.

Vitamine D, die in het lichaam wordt aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Vitamine D komt ook voor in sommige voedingsmiddelen en wordt toegevoegd aan andere.

Hoewel u misschien denkt dat u alle vitamine D die u nodig hebt, kunt binnenkrijgen door in de lente, de zomer en de herfst wat tijd buiten door te brengen (wanneer de ultraviolette B-stralen van de zon uw risico op huidkanker niet verhogen), is dat niet altijd zo. Sterker nog:

  • Uw lichaam kan geen vitamine D produceren tijdens de wintermaanden, wanneer de UVB-straling van zonlicht minimaal of niet aanwezig is, omdat UVB-stralen niet door glazen ramen of wolken kunnen dringen.* De meeste mensen hebben in deze tijden lage bloedspiegels van 25(OH)D.* Tijdens deze seizoenen kan er een verhoogd risico zijn op het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen zoals rachitis of osteomalacie als u uw dagelijkse aanbevolen inname niet alleen uit voedselbronnen haalt.

Kom daarom in de wintermaanden een paar keer extra zonnen bij Magic Sun!

Vitamine D is nodig voor sterke botten en kan bijdragen aan een algehele goede gezondheid.

Vitamine D is nodig voor sterke botten en kan bijdragen tot een goede algemene gezondheid. Het speelt een belangrijke rol bij het helpen opnemen van calcium en fosfor in uw lichaam, belangrijke bestanddelen van botten.

Uw lichaam maakt van nature vitamine D aan wanneer de zon uw huid raakt (zonder zonnebrandcrème), maar veel mensen worden in de wintermaanden of wanneer ze ver van de evenaar wonen niet voldoende aan de zon blootgesteld – dus voldoende vitamine D binnenkrijgen via voeding of supplementen is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat hun botten op den duur sterk blijven.

Vitamine D is belangrijk omdat het helpt bij de opname van calcium en helpt de botten te versterken.

Vitamine D is ook belangrijk voor sterke botten. Vitamine D kan osteoporose helpen voorkomen, een ziekte waardoor botten zwak worden en gemakkelijk breken. Osteoporose kan de kans op een botbreuk vergroten als u valt of ergens tegenaan stoot.

Vitamine D kan osteomalacie bij volwassenen en rachitis bij kinderen helpen voorkomen. Osteomalacie is een andere soort botziekte die pijn of zwakte in je spieren veroorzaakt, samen met andere symptomen zoals vermoeidheid en een slecht evenwicht.

Vitamine D is cruciaal voor een goede gezondheid en het is dus belangrijk dat je ze genoeg binnen krijgt.  Door te zonnen bij Magic Sun krijgt u op een veilige manier deze vitamines binnen! Wij zien u hopelijk snel in één van onze vestigingen.