DE WERKING VAN DE ZONNEBANK EN REUMA

Een zonnebanksessie kan verlichting bieden voor mensen die lijden aan reuma. Reuma is een aandoening die vele mensen treft, vooral ouderen. Het kan leiden tot chronische pijn en stijfheid van de gewrichten en spieren. Gelukkig zijn er manieren om de symptomen te verlichten en een van deze manieren is het gebruik van een zonnebank.

 

 

WAT IS HET EFFECT VAN DE ZONNEBANK?

Het is algemeen bekend dat blootstelling aan zonlicht de aanmaak van vitamine D in ons lichaam stimuleert. Vitamine D is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft om sterke botten en spieren te behouden. Mensen met reuma hebben vaak een tekort aan vitamine D, wat kan bijdragen aan de symptomen van de aandoening. Door het gebruik van een zonnebank kan je de productie van vitamine D in je lichaam verhogen, wat kan helpen om de symptomen van reuma te verminderen.

Daarnaast kan de warmte van de zonnebank ook helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stijfheid. Dit is vooral gunstig voor mensen met reuma, omdat stijve spieren en gewrichten een veelvoorkomende klacht zijn.

Als je overweegt om een zonnebank te gebruiken als een aanvullende therapie voor reuma, is het altijd verstandig om eerst een arts te raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de juiste blootstellingstijd en het beste type zonnebank voor jouw situatie.

Bij ons vind je de beste zonnebanken en deskundig advies om veilig te zonnebanken en te genieten van de mogelijke voordelen voor je gezondheid. Onze zonnebanken zijn van hoge kwaliteit en worden regelmatig onderhouden, zodat je kunt genieten van een veilige en effectieve zonnebanksessie. Met onze hulp kan je hopelijk een verlichting van de symptomen van reuma ervaren. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. 

zonnebank-reuma