Voordelen van zonnen bij Magic Sun

Als je bent zoals ik, heb je het grootste deel van je leven naar zonnebanken gekeken met een mengeling van angst en afkeer. Nu de informatie over de gevaren van blootstelling aan UV-stralen toegankelijker is dan ooit, weten de meeste mensen dat zonnebanken schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Maar wat velen niet weten is dat zonnebanken juist positief kunnen bijdragen aan uw gezondheid, en niet alleen door u er goed uit te laten zien! Laten we eens kijken hoe UV-straling ons leven kan verbeteren (zelfs als we nooit naar buiten gaan):

Vitamine D

Zonlicht is de meest natuurlijke manier om vitamine D binnen te krijgen.Vitamine D is een hormoon dat uw lichaam helpt bij de opname van calcium en fosfor, die nodig zijn voor sterke botten en tanden. Vitamine D kan ook helpen beschermen tegen ziekten als kanker, diabetes, hoge bloeddruk en hartziekten.

Als u niet genoeg vitamine D binnenkrijgt uit zonlicht of voedingsmiddelen zoals zalm, eieren of verrijkte melkproducten (bijvoorbeeld), kunt u rachitis of osteomalacie ontwikkelen – een aandoening die zwakke botten veroorzaakt. Een tekort aan vitamine D kan ook leiden tot gewichtsverlies en spierzwakte.

Geestelijke Gezondheid

Er bestaat een verband tussen vitamine D en geestelijke gezondheid. Het verband tussen beide werd voor het eerst vastgesteld in 1962, toen Dr. David Taft het belang van zonlicht op stemmingswisselingen bestudeerde. Hij ontdekte dat mensen met een laag vitamine D-niveau meer kans hadden op depressies of seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAD).

Het verband tussen blootstelling aan de zon en geestelijke gezondheid is sindsdien door vele andere onderzoekers bestudeerd, waaronder Dr. Alfred Lewy van de Oregon Health & Science University en Dr. JoAnn Pinkerton van het National Institute of Mental Health (NIMH). Beiden onderzochten hoe verschillende vormen van verlichting stemmingsstoornissen zoals SAD, bipolaire stoornis en depressie beïnvloeden bij mensen met dementie. Hun bevindingen wijzen erop dat therapie met helder licht de symptomen kan verbeteren bij mensen die met deze aandoeningen leven, wanneer dit gecombineerd wordt met een gezond dieet.

Zonnebanken kunnen bijdragen tot een betere gezondheid.

De zonnebanken van Magic Sun kunnen u helpen vitamine D te krijgen. Vitamine D is een hormoon dat het lichaam helpt bij de opname van calcium, dat helpt bij de opbouw en het behoud van gezonde botten. Een tekort aan vitamine D wordt in verband gebracht met osteoporose, rachitis en andere botziekten.

Vitamine D is ook belangrijk voor de immuunfunctie en het voorkomen van kanker.

Zonnebanken zijn een geweldige manier om te genieten van de voordelen van zonnebaden. U krijgt dezelfde vitamine D en humeurboost als in de zon, maar zonder de risico’s. Bovendien is de zonnebank veiliger dan traditionele bruiningsproducten zoals zonnebrandolie of -lotion, omdat deze wereldwijd door gezondheidsautoriteiten zijn gereguleerd. Kom snel langs bij Magic Sun!